A fi sau a nu fi…..perfectă?

Așa ca tipele alea super coafate și aranjate și PERFECTE de pe coperțile revistelor glossy.

Părerea mea: utopie.

Nu ajung 24/ 7/ 12/ o viață pentru a fi prietenă/ soție/ carieristă/ mamă/ femeie frumoasă și super la modă/ femeie care își dă frâu liber hobbyurilor creative/ etc etc.

Imposibil.

E drept, le poți face pe toate și chiar mai mult, dar nu le poți face PERFECT. Trebuie să ai o ordine a priorităților.

Nu ai cum să fii prezentă la ședința super importantă cu worldwide-ul prelungită până la ora 8pm și să ajungi și la grădi să iei copilul.

Sau să îl ajuți la teme și să ai timp și de sală de 3 ori pe săptămână.

Sau să faci repetiții la chitară în fiecare zi, chiar și când sunt copiii bolnavi.

Sau să ieși cu prietenii în oraș în fiecare săptămână și să și respecți deadline-ul ăla super tight.

Sau să îți menții relația de cuplu pe linia de plutire când nu dormi nopțile de la colici, stai 10-11 ore la birou și în weekend mergi la sală și gătești. A, da, am uitat de meseria de gospodină, mai e și asta.

Așadar, când să mai petreci niște timp cu soțul?

Hîm, să mai menționez că o mamă perfectă își duce copiii și la un sport și un curs de limbă străină măcar o dată pe săptămână?

Sau să aduc aici aminte de cosmetică/ coafor?

Și tot așa, you get the point.

Și atunci?

De ce ne dăm singure în cap ridicându-ne pe acest piedestal numit egalitate?

News flash: asta nu e egalitate! Nu e pentru că bărbații nu pot alăpta, nu pot găti (majoritatea), nu sunt obligați să se epileze/ vopsească/ poarte tocuri – ba chiar câteva fire de par alb îi face mai virili – / nu au atâtea schimbări hormonale la care să facă față/ încă au salarii mai mari – de unde naiba toată presiunea asta să le facem pe toate și să ținem și-o cură de slăbire eventual ca să arătăm ca pozele din reviste?

Da, e frumos să ai 15 ani și să ți se spună că e posibil să le ai pe toate. Dar e naiv și incredibil de iresponsabil. Mai ales că cele care propagă mesajul asta sunt chiar ele, femeile imperfecte! Convinse ele că în câțiva ani-5-10 o să ajungă acolo.

Convinse fiind că exemplele de femei perfecte din jur, sau de pe copertă, sunt reale – nu zic, există ca în orice și câteva excepții, dar în rest….really!

Să ai o carieră perfectă înseamnă să îți crească altcineva copiii. (Asta nu înseamnă că nu poți avea o carieră, dar nu perfectă, nu top level, you know?)

Să fii mama perfectă înseamnă că nu prea mai faci nimic altceva.

Să arăți ca femeia perfectă înseamnă mult prea multe ore petrecute la cosmetică/ gym / mall și mult prea multe mese în familie ratate pentru că mami e la dietă.

Să ai o relație perfectă…..asta nu știu dacă e posibil oricum, fără să mai fii perfectă pe alte planuri 🙂

Să îți propui să fii perfectă pe toate planurile e un obiectiv de neatins, din punctul meu de vedere, însă răul a fost deja făcut, nu? Chiar dacă știm că nu le putem avea pe toate, tot ne luptăm & frustrăm să ajungem acolo, pentru că toate ne dorim să fim Dive.

(post scris cap-coadă legănând un copil Perfect în brațe)

P.S. Pentru cine are dubii legate de ii și i, să arunce o privire aici

Photo by Chris Barbalis on Unsplash