Pe Diana Jimborean am cunoscut-o la un curs de blogging și nu mică mi-a fost surpriza când m-a invitat cu copiii să mergem la atelierele organizate de FabriLabo. Nu auzisem până acum de ei, însă am vorbit cu câteva prietene încercând să mai conving câțiva amici de-ai Brioșei, și așa am aflat că unele prietene știau de ei, au o reputație bună, se duc copiii cu drag la ateliere și se întorc cu regrete că s-au terminat.

 

Îmi aduc aminte că acum 9 ani când îl aveam pe Domnul Morocănilă erau extrem de puține activități pentru copii, ateliere sau pur și simplu locuri în care să te duci cu copii mici. Când a apărut Brioșa Bucuriei am realizat că peste noapte (mă rog, în decursul a 5 ani) au apărut tot felul de organizații cu care mai de care ateliere și workshopuri și idei minunate, toate pentru copii. De orice vârstă. De la 1-2 ani până la 18 ani sau oricât ai vrea sa mai fii copil. Să tot faci copii, nu?

 

Așa că weekend-ul trecut am fost și eu la FabriLabo cu Brioșa, să orneze căsuța din aluat pufos și să facă un aranjament floral.

 

FabriLabo

FabriLabo se află într-o casă din zona Domenii, și a fost cu atât mai frumos cu cât a fost ziua aceea magnifică de sâmbătă când a nins și a nins și a nins….de am crezut că nu o să mai circule nimic prin București și toată lumea o să stea acăsică. Nici gând!

 

Câan am ajuns noi lucrurile erau în toi, copiii se cunoșteau deja, se crease atmosfera aceea prietenoasă în care ai scăpat de emoțiile de început, așa că pentru Brioșă a fost un pic mai greu cu acomodarea, a trebuit să stau lângă ea. Primele 5 minute.

 

Ce mi-a plăcut de la început a fost atmosfera incredibil de prietenoasă, cât de relaxați erau copiii în jurul mesei de lucru, faptul că pe perete erau proiectate case ornate în diferite moduri, pentru inspirație, și mai ales modul în care Laura – zâna căsuțelor de aluat cu morcovi – a știut să răspundă la fiecare întrebare/ rugăminte/ comentariu cu zâmbetul autentic pe buze și cu infinită răbdare (mă uimește mereu cum au unele mame fântâna asta nesecată de răbdare).

Brioșa Bucuriei a fost super încântată de căsuță, de ornamente, de copii, de Laura, de faptul că și-a putut lua acasă căsuța să o prezinte familionului, înainte de a o hăpăi cu poftă.

 

Fabrilabo Roxana Penciu

Unii dintre copii, însă, wow! Au făcut super căsuțe, le prezic un viitor plin de strălucire culinară, miam!

 

Când ești în pană de idei de activități cu cei mici

Între timp, cât au lucrat cei mici, am avut timp să admir unele exponate ce stăteau mărturie a unor ateliere trecute și a talentului incredibil de care dau dovadă unii copii când sunt îndrumați de cine trebuie:

Deși planul nostru inițial fusese să stăm la atelierul de ornat căsuțe și atât, Brioșa mea a vrut să stăm la încă un atelier, așa că i-am făcut pe plac, pe ideea că mănânc nevăzută de copii un tiramisu făcut de Laura și mai stau la taclale cu Diana.

Așa am aflat de imprimanta 3D cu care se mai joacă copiii de 10 ani, de atelierele Pixel Hobby la care cu mare drag vrem să mergem în ianuarie, de atelierele de patchwork, și de faptul că unii copii de acolo veneau sâmbăta dimineața și plecau doar după ce ultimul atelier se închidea, adică în jur de 3:30pm. Wow! Am mai aflat și că există ateliere și în cursul săptămânii, unele chiar de engleză, zbang!, și că în viitorul apropiat vor apărea și ateliere de franceză și……wait for it, și…..pictură! Sună bine? Să mai zic de actorie, gătit, storytelling sau robotică?

 

Am avut timp să surprind și mărturii ale unor activități super faine din trecut care m-au făcut să dau like la pagina de Facebook a Fabrilabo pentru a nu rata pe viitor evenimente altfel.

 

Ne-am simțit tare bine aici, mai ales Brioșa (în mod normal părinții nu au ce să caute, îi lasă pe cei mici si pleacă), intenționăm să repetăm experiența pe viitor dar în gașcă mai mare. Iar la Pixel Hobby eu una mă gândesc că am putea sta și părinți și copii, pare o activitate care se pretează la toate vârstele.

Brioșa a vrut să mai stăm și la atelierul următor, dar…totul cu măsură, lăsăm și pe la anul.

Mulțumim, FabriLabo.

 

Fabrilabo Roxana Penciu