Suntem consumați de ideea de a acumula bani – ceea ce e de înțeles, pentru momentele de început în viață când suntem cu toții flămânzi și nu ne putem permite de niciunele.

DAR, o dată cu avansarea în carieră, o dată cu un salariu din ce în ce mai mare și cu acoperirea primelor 2 nivele din Maslow, ar trebui să ne schimbăm prioritățile. Să începem să realizăm ce mult înseamnă hrană sufletească, dezvoltare, să începem să dăm mai multă atenție unor lucruri cărora până acum nu ne puteam permite – sănătatea, timpul cu cei dragi, experientele, etc. etc.

E normal, mereu vom fi impactați de bani, dar ideea e să știm să ieșim din mindsetul ăsta cum că banii sunt scopul suprem – sunt doar un mijloc. Când am depășit acel prag de bunăstare minimă, să ne alegem alte obiective, mai pline de însemnătate și de afecțiune.

Pentru că în viață se presupune că trecem prin mai multe etape și că ne dezvoltăm pe mai multe planuri și că devenim mai înțelepți. Iar asta înseamnă să transmitem și asupra copiilor noștri ce am învățat, ca per total să evoluăm ca specie.

You know?

Foto: Pexels